Vergeet mie nait

Deuren Professor Tuntlerhuis in Ter Apel nog 1 keer open voor Vergeet mie nait

TER APEL – Nog één keer gaan de deuren van het Professor Tuntlerhuis in Ter Apel open. Van 3 tot 13 januari 2013 herbergt het voormalige verpleeghuis voor dementerende ouderen een expositie, een theatervoorstelling plus een veiling: ‘Vergeet mie nait.’ De theatervoorstelling speelt op 9, 10, 11 januari, de veiling op 12 januari.

Het Professor Tuntlerhuis in Ter Apel ondergaat momenteel een ware metamorfose. Het is in handen van ROODPALEIS van kunstenaar Betsy Torenbos. Torenbos heeft haar voetsporen verdiend met haar (inter)nationale Oral History-projecten. Zij verwerkt in haar voorstellingen en multimedia-installaties de verhalen die verteld, gedeeld en bewaard worden door de oudste generaties. Verbinden en ontmoeten staat daarbij voorop.

Verhalen en herinneringen als basis

Vaste medewerker en schrijver van ROODPALEIS Jo Willems heeft op basis van interviews met de laatste bewoners van het Professor Tuntlerhuis een docudrama geschreven. De verhalen en herinneringen van (oud)medewerkers van het huis vormen samen met deze interviews de basis voor de expositie ‘Vergeet mie nait’. In deze tentoonstelling worden beeldende kunst, fotografie, multimedia en performance gecombineerd

Actrice/ cabaretière  Karin Noeken en cabaretier/ presentator Arno van der Heyden spelen een belangrijke rol in ‘Vergeet mie nait’.

Jongeren uit Ter Apel

‘Vergeet mie nait’ is behalve een kunstproject ook een cultuur-educatief project. Met medewerking van jongeren van Ter Apel werken eraan mee. Zij hebben workshops gevolgd en mensen van de oudste generatie uit hun buurt geïnterviewd. Behalve de jongeren verlenen ook peuters en schoolklassen, Vrouwen van Nu, Novo en kunstenaars hun medewerking aan het project.

Expositie

De expositie is van 3 tot 13 januari dagelijks van 17.00 tot 19.00 uur gratis toegankelijk.

Theatervoorstelling

De ‘pareltjes’ van het project worden belicht in een theatervoorstelling met ‘live-cooking’ op 9, 10 en 11 januari om 20.00 uur. Na de voorstelling worden de gerechten uitgeserveerd en is er live-muziek van pianisten. Er is een beperkt aantal plaatsen per avond beschikbaar voor € 5. Reserveren kan via j.smit@zgmeander.nl.

Veiling

Op 12 januari van 13.00 tot 16.00 uur, de dag voordat de deuren van het Professor Tuntlerhuis echt sluiten, is er een veiling. Onder toeziend oog van veilingmeester Arno van der Heyden worden oude spullen van het huis en andere bijzonderheden geveild

Artikel geplaatst door Marc Jansen op 6-12-12 09:54.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Kanaalstreek via:
Advertentie
advertentie
Advertentie