Trekpaarden van Stichting Werkend Trekpaard Groningen in het bos in Sellingen.
Trekpaarden van Stichting Werkend Trekpaard Groningen in het bos in Sellingen.

Trekpaarden slepen bomen uit Sellinger bossen

SELLINGEN – Stichting Werkend Trekpaard Groningen (SWTG) geeft zaterdag 29 december een demonstratie in het bos achter informatiecentrum De Noordmee in Sellingen

Naar verwachting 20 werkpaarden laten zien hoe bomen in vroeger tijden uit het bos gesleept werden. Voor organisator Staatsbosbeheer is dit bovendien een mooie gelegenheid te tonen hoe bosbeheer in elkaar steekt.

Prachtig decor

Boswachter Jan Dommerholt van Staatsbosbeheer: “Het is nu de vierde keer dat we dit samen met de SWTG organiseren. Twee keer lag er een flink pak sneeuw. Dat is natuurlijk een prachtig decor. We verwachten weer veel toeschouwers, want het is heel mooi te zien hoe mens en dier samenwerken”.

Het viel Dommerholt vorig jaar op hoe lang de mensen bleven hangen. “De eerste bezoekers waren een paar fotografen die niets van het spektakel willen missen. Vanuit alle windstreken kwamen de bezoekers.”

Het publiek kan zich warmen bij een vuurkorf of een vuurstam; onder het genot van warme chocolademelk en snert. Verder is er volop gelegenheid om de paarden te bewonderen en een praatje te maken met de eigenaren.

Tijd: 11.00 – 16.00 uur.

Artikel geplaatst door Marc Jansen op 15-12-12 09:11.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Kanaalstreek via:
Advertentie
advertentie
Advertentie